Modul de gestionare a emoțiilor

Despre modulul de gestionare a emotiilor

” De ce copilul meu este furios ? ” „Oare de ce astăzi a mușcat un copil de braț ? ” ” De ce copilul meu bate din picior atunci când nu îi achiziționez jucăria dorită ? ” ” De ce plânge din senin și nu mă ascultă ? „

Sunt întrebări pe care fiecare părinte și le pune zilnic in urma confruntării cu anumite situații de criză. Aceste reacții reprezintă emoții pe care copiii de cele mai multe ori nu le ințeleg și nu știu să le gestioneze . Așa cum la școală invață să scrie, să citească, să rezolve o problema la matematică, această activitate îi invață ce ar trebui să facă atunci când simt tristețe, furie sau invidie. Reacția emoțională este o finalitate a unei anumite activități, ea este detectabilă și măsurabilă.

În cadrul Modulului de gestionare a emoțiilor ne propunem să punem accent pe alfabetizarea emoțională. Să ne cunoaștem pe noi înșine, să ne fixăm limitele, să anticipăm și să controlăm reacțiile declanșate de anumiți stimuli prin intermediul jocurilor, cântecelor, coregrafiilor, planșelor, filmulețelor și poveștilor terapeutice vom incerca să recunoaștem , să ințelegem, să interpretăm și să gestionam corect trăirile interioare, emoțiile personale sau ale celor din jur.